Hospita in Arnhem aan het woord

04 mei 2020

Hospita helpt Braziliaanse student

Marie-Thérèse is een ondernemende hospita met een lege slaapkamer in haar woning aan de Rijnkade in Arnhem. "Ik wilde graag een student helpen in deze moeilijke tijd", zegt Marie-Thérèse, "Met mijn eigen business organiseer ik reizen naar Rusland en geef ik wekelijks lezingen in mijn woonkamer. Ik zocht een specifieke huurder en daarom vroeg ik Duzy om hulp." Na een aantal weken trok uiteindelijk een Braziliaanse dame in.

Duzy links en Arnhemse hospita rechts


Voor alles een eerste keer

Ervaring en tijd had Marie-Thérèse niet om het zelf aan te pakken. "Samen hebben wij gekeken naar mijn behoeftes en de situatie. Duzy heeft heel goed mijn wensen in kaart gebracht. Ik wilde ook de kans op verhuiskrassen minimaliseren, dus besloten wij de kamer zo gemeubileerd mogelijk te verhuren. De slaapkamer miste nog lampen, een bed en gordijnen. Dit heeft Duzy in samenwerking met haar bouw partner aangepakt." Het bed bespaart veel ruimte omdat het inklapbaar is, hiermee creëer je weerwaarde voor de huurder.

Duidelijke afspraken

Het maken van een juiste match is cruciaal. Dat kan alleen als beide partijen open en eerlijke hun voorkeuren uitspreken. Zoals altijd was het belangrijk om vooraf afspraken te maken, omdat er lezingen en zakelijke gesprekken plaatsvinden in de woning. Het voorkomt miscommunicatie; "Ik ben niet graag zo formeel, daarom vond ik het fijn dat Duzy dat gedeelte op zich nam. Zij bespreekt ook de afspraken met de huurder en zet het vast in een contract, dat maakt het serieuzer." vertelt Marie-Thérèse.

Onverwachte situaties

Door de Corona crisis staat alles op zijn kop. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er geen reizen meer worden gemaakt naar Rusland en er meer vanuit thuis wordt gewerkt. Ook voor de huurder vallen de lessen op de universiteit weg, dus wij zijn veel meer samen dan verwacht. "Samen met de huurder hebben wij nieuwe afspraken gemaakt en omdat de corona crisis uitzonderlijk is, is daar is veel begrip voor." Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan stilte tijden en hygiëne in de gemeenschappelijke ruimtes. "Dat gaat helemaal prima!"

Ideaal

"De match die Duzy heeft gemaakt had ik zelf niet beter kunnen maken. De huurder is zelfstandig, netjes en heeft gevoel voor humor. De huurder blijft hier maximaal een jaar, want dan is haar studie afgerond en gaat ze weer terug naar Brazilië. Dat is ideaal, want dan weet je exact tot wanneer je de kamer verhuurt. Iedere maand zorgt Duzy er ook voor dat de huur op tijd binnen is en bij vragen is ze makkelijk bereikbaar." Vertelt Marie-Thérèse. "Als ik straks weer veel weg ben is het geruststellend dat er altijd iemand thuis is."

Weten of u kunt en mag verhuren?

Doe de check